יש לי מספר שאלות בקשר לאוויר חוזר:
1. האם יש אפשרות להחזיר אוויר מכל חדר שממוזג על ידי מזגן מיני מרכזי? ומה זה מחייב מבחינת התקנה?
2. האם ניתן בחוסר מקום למקם באותה יציאה (קדח בקיר) יציאת אויר מהמזגן וגם אויר חוזר?
3. במיקום פתח אויר חוזר מה המרחק שצריך להיות בינו לבין המאייד?
האויר חוזר במזגן מיני מרכזי חשוב ביותר, ולכן צריך להלקח בחשבון בזמן תכנון העבודה.
יש מקרים(יוצאים מהכלל) שנותנים א"ח מכל חדר. יש לזה יתרונות וחסרונות, היתרון הבולט הוא בכך שניתן לסגור את הדלתות בזמן שהמזגן עובד, כי למזגן יש א"ח מהחדרים. החסרון הבולט הוא בכך שהא"ח הוא צמוד לאויר אספקה ויש בכך "קונפליקט" מסוים.
מקום פתח הא"ח הוא ברוב מוחלט של המקרים בפרוזדור, כמה שאפשר קרוב ליח' הפנימית, רצוי מהצד האחורי שלה.
אם שמים את הא"ח בפרוזדור,( מה שקורה בדר"כ) אזי לא מומלץ כ"כ לסגור את דלתות החדרים,ע"מ לאפשר תנועה טובה יותר של האויר חוזר למזגן, על כל פנים החדרים בבית לא אטומים הרמטית( למעט הממ"ד) ולכן גם אם הם יהיו סגורים עדיין יש לאויר לאפה לצאת.
הצד האחורי של המזגן, הוא כפי שחשבת - הצד אשר ממנו לא יוצא אויר- שם נמצאת הסוללה הפנימית של המאייד.
בהמשך לתשובה לעיל, אם אני סוגר דלתות בחדרים ופתח האויר חוזר ממוקם במיסדרון ולא מתחת לצד האחורי של המאייד אלא מהצד הקידמי שלו, האם תהיה לזה השפעה על הטמפ' של הקירור? כלומר נגיד שקבעתי בשלט 22 מעלות האם עקב בעיה באויר חוזר, הטמפ' לא תרד מתחת ל25 מעלות? או מחסור באויר חוזר גורם לבעיות אחרות?
שלום!
יש לי שאלה לגבי צנרת של מזגן , רכשתי דירה חדשה שההכנה שהקבלן עשה היא לצנרת 3/8x5/8, האם אני יכול להתקין על תשתית זו מזגן עם צנרת של 3/8x3/4 , האם זה יגרום לבעיות בתפוקה שלו ? או לבעיות אחרות ?
בקיר הבית שלי נעשתה הכנה והוכנסה צנרת בקוטר של 1/4-1/2 ואנו רוצים לדעת האם ניתן להתקין לקוטר צנרת שכזה מזגן אשר המפרט הטכני שלו מציין צנרת בקוטר 3/8-5/8.
המתקין שהכין את כל הצנרת בבית טוען שאין שום בעייה לעשות התאמה על ידי החלפת אומים.
אבל מתקין אחר אמר שזה יכול להרוס את המדחס או להזיק לו.
השאלה היא האם אפשר להתאים צנרת או שיש בזה סיכון בגרימת נזק למזגן או לאיכות תפקודו? (הערה: ברור לנו שפיסית זה אפשרי אבל באמת חשוב לנו לדעת אם זה רצוי או לא כי אם מתקינים מזגן עם עצמה גדולה יותר על צנרת בקוטר קטן מאשר מציין המפרט הטכני - האם אין כאן ברכה לבטלה?)
שלום מוטי,
אנו רוכשים בית מקבלן. הבית הוא בעל קומת כניסה וקומה א'. יש מקום מסודר בשביל מיזוג ויש הכנה למזגן בשני הקומות. את ההכנה למיזוג מבצעת חברת אלקטרה.
איזה סוגי מזגנים היתה ממליץ להתקנה?
האם שווה להתקין מזגנים מפוצלים בקומה א'?
אנו משפחה של 3 נפשות להיום ולכן חלק החדרים בקומה עליונה אינם בשימוש.
מה להתקין בממ"ד?
האם מזגן מסוג אינוונטור הוא בעל אמינות גבוה לתקלות?
מהו סדר גודל של מחירים למיזוג של קומת כניסה וקומה א'?
בקומת כניסה היתי מיעץ לך להתקין מזגן מיני מרכזי מסוג ג''אמיקה 40T , ולעשות הנמכות גבס בכניסה, ובפ'' אוכל בשביל המזגן ויציאות המיזוג. לגבי הממ"ד יכול להיות שכדי לך למזג אותו בנפרד, כי המיזוג ממזגן המיני הוא קצט בעיתי.
בקומת חדרים למעלה אתה יכול למזג אותה עם מזגן מיני מרכזי מסוג DNC 40T או עם מזגנים מפוצלים קטנים
שעליהם היתי יותר ממליץ לך.
לשאלתך על מזגן המיני מרכזי INVERTER / אני ממליץ עליו בחום.
שלום מוטי,
תודה על התשובה. הנה עוד כמה שאלות:
1) האם אתה יכול לפרט קצת על הסיבות להתקנה של ג'ימאיקה ו-DNC. יש סיבה לא להתקין בשני המקומות ג'ימאיקה?
2) למה אינך ממליץ להתקין EMD 40?
3) האם אתה מבצע עבודות גבס?
4) האם ניתן לפנות אליך לקבלת הצת מחיר בבוא העת?
שלום,
אשמח לקבל הצעת מחיר להתקנת מזגן מיני מרכזי ג'מייקה 50 או Super wind מקביל.
מצורפת תוכנית של הדירה כאשר על המזגן יהיה לקרר את הסלון/מטבח + שלושת החדרים הקרובים אחד לשני.
בדירה קיימת הכנה בסיסית של צנרת מהמסתור כביסה לחדר השירות במקלחת, וכן שקע תלת פאזי במסתור כביסה.
ראיתי את התוכנית שצרפת. אין לך בעיה להתקין את היח'' הפנימית בפרוזדור. אתה יכול לקחת את היח'' הסטנדרטית של אלקטרה EMDV 50 .
תשלח לי בקשה להצעת המחיר בטופס הצעת המחיר שמופיע באתר, עם מילוי הפרטים שלך, ואשמח לתת לך הצעת מחיר מסודרת.
שלום רב
האם ניתן לנקות צנרת מיזוג שהיה בה שימוש במזגנים ישנים ולהשתמש בה עבור מזגנים חדשים (גז ירוק?). נאמר לי שניתן לעשות זאת ע"י שטיפת הצנרת בחנקן.
תודה
בעקרון אני בעד לעשות צנרת חדשה, ולא להשתמש בישנה. למרות שתאורתית אם עושים שטיפה טובה עם חנקן לצנרת, אזי זה אמור לתת פתרון טוב ולאפשר שימוש בצנרת למזגנים החדשים עם הגז הירוק.